Свинско филе с яйца

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Свинско филе с яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - цяло филе 800 гр.
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 50 гр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбайте средата на филето по дължина като тунел с остър нож и сложете там едно след друго твърдо сварените яйца.

Зашийте филето от двата края или го завържете с конец. Запържете го в тенджера до зачервяване от всички страни в предварително сгорещено олио.

Залейте с 2 чаши гореща вода, поръсете с черен пипер и сол и оставете да ври на умерен огън, докато се свари и омекне. Ако е необходимо, доливайте вода.

Отделно запържете в сгорещено масло размитото с малко студена вода брашно и го прибавете към соса. Варете още 5 минути и снемете от огъня.

Нарежете месото на тънки филийки непосредствено преди сервирането.

Рейтинг

3.7
51
43
31
21
10
Дай твоята оценка: