Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кавърма»Румънска кавърма от агнешко месо

Румънска кавърма от агнешко месо

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Румънска кавърма от агнешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 600 г
  • масло - 50 г
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на едро, запържва се до златисто в маслото, добавя се брашното, доматеното пюре и се пържи още 5 минути.

Добавя се малко топла вода, добавя се нарязаният на ситно лук, солта и нарязаният на ситно чесън и всичко се задушава на бавен огън 45 минути под капак.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: