Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Кавърма»Кавърма от патица по румънски

Кавърма от патица по румънски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Кавърма от патица по румънски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • патица - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата се почиства и се нарязва на едро. Пържи се до златисто, слага се в керамичен съд, залива се с вода, колкото да покрие, и се задушава под капак 20 минути на 200 градуса.

Лукът се реже на ситно, запържва се в мазнината от пърженето на патицата, добавя се доматеното пюре и се пържи 10 минути на бавен огън.

Брашното се запича на сух тиган, добавя се към доматената смес и се разрежда със соса от печенето на патицата.

Добавя се сол, черен пипер и дафинов лист. С този сос се залива патицата и се пече още 1 час на 200 градуса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: