Никулденски шаран в тесто

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
06/12/2012
"Традицията повелява на Никулден да се готви шаран, но ние бихме хапвали от този шаран са ароматна плънка в тесто всеки ден "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 534
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, хладка вода и малко сол се приготвя тесто, което се разточва на дебел лист.

Лукът се нарязва на филийки и се задушава в мазнината до омекване.

Отстранява се от огъня и се смесва със ситно нарязания магданоз, едро счуканите орехови ядки, стафидите, смлян черен пипер и сол на вкус.

Шаранът се измива, почиства се и се посолява, напълва се с плънката, зашива се и се увива в тестения лист. Слага се в намазана тавичка и се пече в умерена фурна.

Поднася се топъл.

Овална керамична тава за ценители
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
дара
дара
03.01.2013 18:19
пробвайте с маслено тесто!
1
0