Печена патица с медена глазура

Марина НордМарина НордНовак1219
20/06/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 148
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • патица - 1 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • мармалад - 1 с.л. ябълков
  • ким - ½ ч.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата е осолява, поръсва се с черен пипер отвън и отвътре. Пече се в тава, намазана с мазнина, 1 час на 200 градуса.

Охлажда се и се реже на парчета. Медът се смесва с лимоновия сок, ябълковото сладко и кима.

С тази смес се мажат парчетата патешко, връщат се в тавата и се пекат още 15 минути на 200 градуса.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар