Начин на приготвяне
Филето се оставя да отлежи няколко дни в хладилник. Месото се нарязва така, че да се получи лист, от който ще се навие руло, след което се посолява, поръсва се с черния и червения пипер.
Твърдо сварените яйца се нарязват на четвъртинки.
Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Яйцата, кашкавалът и нарязаните кисели краставички се поставят по дължина на месото. Месото се навива на руло и се вързва с конец.
Направеното руло се задушава в нагорещено растително масло. Добавят се морковите, керевизът и няколко зърна черен пипер. Сипва се вода, посолява се и ври до омекване на месото. Месото се изважда, поставя се в тавичка, намазана с растително масло, и се запича 15-20 минути в нагорещена фурна до зачервяване.
От бульона, в който е вряло месото, се изважда дафиновият лист и се пасира.
Рулото се поднася, нарязано на филии, с гарнитура от задушени или варени зеленчуци, а сосът - в сосиера.