Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Боровинков сладкиш с лимонова глазура

Боровинков сладкиш с лимонова глазура

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
2659443k476
Боровинков сладкиш с лимонова глазура
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
25/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Чуден плодов сладкиш с глазура - прекрасна комбинация между боровинки и аромат на лимони"

Необходими Продукти

  • замразени боровинки - 1 ч.ч.
  • масло - 180 грама (безсолно)
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 240 грама
  • захар - 180 грама
  • рикота - 250 грама
  • лимони - кора и сок от 1 лимон
  • бакпулвер - 16 грама
  • сол - 1 щ.
  • За глазурата
  • пудра захар - 4 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците.

Разбийте с миксер белтъците с щипка сол до твърд сняг. Добавете към тях жълтъците - един по един, като не спирате да бъркате.

Щом сместа побелее добре, добавете захарта, а после - разтопеното и охладено масло.

Не спирайте миксера и добавете отцедената от течността рикота, както и сока и кората на лимона.

Отделно пресейте брашното заедно с бакпулвера. Добавете го на части към мократа смес и разбъркайте добре, като вече използвате шпатула.

Отцедените от водата боровинки се добавят последни.

Намазнете и набрашнете форма за печене. Сипете вътре сместа.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете плодовия сладкиш до готовност - около 50 минути.

Охладете го и го прехвърлете в подходяща чиния.

За глазурата смесете пудрата захар с лимонов сок. Полейте сладкиша.

Боровинковият сладкиш с лимонова глазура е много сполучлив.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: