Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със захарта и добавете към тях маслото с млякото и ванилията.
Към получената хомогенна смес сипете изварата и отново разбийте добре.
Накрая пресейте вътре брашното с бакпулвера и бъркайте с помощта на дървена лъжица.
Отделете 1/3 от боровинките за гарниране на сладкиша.
Останалите оваляйте с малко брашно и ги добавете към кексовата смес, внимателно разбъркайте.
Сипете сместа във форма с падащо дъно, която сте застлали с хартия за печене.
Върху сместа разпределете отделените боровинки.
Загрейте фурната на 170 градуса. Изпечете плодовия сладкиш до готовност - около 35-40 минути.
Охладете боровинковия сладкиш, поръсете го с пудра захар и го поднесете.
Боровинковият сладкиш с извара и кисело мляко е чуден.