Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Гъст винен сос с лук за месо

Гъст винен сос с лук за месо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Гъст винен сос с лук за месо
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
28 мин.
Общо
33 мин.
Порции
2
"Този сос е перфектен за всякакви меса"

Необходими продукти

  • червен лук - 250 грама
  • вода - 60 мл (или бульон от месо)
  • червено вино - 150 мл
  • зехтин - 35 мл
  • черен пипер - 3 щ.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на тънки полумесеци лука.

Загрейте зехтина и запържете лука до омекване, като добавите към него захарта и солта.

Сипете водата, а след няколко минути прибавете и червеното вино.

Гответе соса около 15 минути на тих огън, като разбърквате по-често, за да не загори.

Накрая овкусете с черен пипер и пасирайте до получаване на хомогенен сос за месо.

Този сос е много подходящ за различни пържоли на тиган, на скара или печени във фурна.

Виненият сос за месо е готов.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: