Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Супа от говежди опашки

Супа от говежди опашки

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Супа от говежди опашки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
165 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • мазнина - 25 г, телешка
  • говежди опашки - 2 бр. или телешки
  • лук - 1 бр., на ситно
  • целина - 2 стръка
  • моркови - 1 бр., на кубчета
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • ечемик - 2 с.л., смесени с 2 с.л. вода
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мазнината се претопява, където се запържват телешките опашки и морковът и им се добавя 1.2 л вода.

Целината, магданозът, дафиновият лист се връзват заедно и се добавят към супата.

След като заври, се прибавя ечемикът и се оставя да къкри за 4 часа, като бульонът се препенва. Отстраняват се подправките, костите от опашките, след което се добавя брашното, смесено с малко вода.

Разбърква се добре. Поръсва се със сол и черен пипер. Супата се сервира гореща.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: