Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско на скара със сос от ананас

Свинско на скара със сос от ананас

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Свинско на скара със сос от ананас1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 800 г
  • лайм - 3 бр.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • за соса
  • ананас - 1/2 бр.
  • киви - 1 бр.
  • уиски - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изцежда се сокът от зелените лимони. Свинското се нарязва на парчета и се маринова в сока от лимоните, в който се добавя розмарин.

Оставя се за час и половина в хладилник. Приготвя се сос, като се реже обеленият ананас и обеленото киви на кубчета. Плодовете се задушават за 3-4 минути заедно с уискито и захарта.

Месото се вади от маринатата, подсушава се леко и се пече на скара до готовност. Сервира се, като се полива със соса от ананас.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: