Свинско с бира на скара

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Свинско с бира на скара
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Свинско с бира на скара - ароматно и апетитно"

Необходими продукти

  • бира - 200 мл
  • свински бут - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • соев сос - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 щ.
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете свинския бут на парчета. Начукайте леко с помощта на дървено чукче.

В малка тенджерка сипете бирата, захарта и соевия сос. Загрейте леко и прибавете останалите подправки.

Свалете от огъня и пуснете вътре месото. Разбъркайте добре и оставете да се маринова за около час.

Изпечете свинското месо на загрята скара.

Поръсете с подправки по избор и сервирайте биреното мезе с нарязания лук.

Свинското с бира на скара е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: