Свинско с ананас

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Свинско с ананас1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • свинско месо - 400 - 500 г
  • ананас - 1 бр.
  • мед - 1/2 ч.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • джинджифил - 2 с.л. пресен, настърган
  • масло - 2 с.л.
  • анасон - 6 бр. цвят от анасон
  • лайм - 1 бр. сок и кора
  • китайско зеле - 1 бр.
  • сол
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе марината като смесите настъргания джинджифил, меда, соевия сос, сока от лайм и настърганата кора, маслото и анасона и ги разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

Облейте месото със сместа, покрийте с кърпа и оставете на студено поне 6-8 часа.

В силно сгорещеното олио запържете месото от всички страни. Когато месото се запечата от всички страни го прехвърлете в тава, добавете и ананаса, нарязан на кубчета и печете 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Сервирайте със салата от китайско зеле.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: