Начин на приготвяне
Аспержите се почистват и се нарязват на парченца. Чушката се почиства от семките и дръжката и се реже на парченца. Грахът и аспержите се сваряват. Част от граха се оставя настрана. Останалите зеленчуци се пасират.
Желатинът се залива с 12 супени лъжици студена преварена вода и се оставя да набъбне. След това водата се излива, а желатинът се смесва с топлия, но не горещ бульон от варенето на зеленчуците, и се слага да кипне за секунди. Накрая се добавя лимоновият сок.
Сметаната се смесва с магданоза, добавя се зеленчуковата смес и желатинът, зеленчуковото пюре, нарязаната чушка и останалия грах. Добавя се сол и черен пипер и всичко се разбърква.
Шест формички за печене се намазват с масло, излива се мусът и се оставя да изстине 2 часа. Сервира се, като формичките се потопят за секунди в гореща вода и се обърнат върху чиния.