Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Мус от грах с аспержи

Мус от грах с аспержи

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Мус от грах с аспержи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • грах - 300 г
  • аспержи - 200 г
  • чушки - 1 бр. червени
  • желатин - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сметана - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 с.л. (нарязан)
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 - 2 щипки
  • масло - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се почистват и се нарязват на парченца. Чушката се почиства от семките и дръжката и се реже на парченца. Грахът и аспержите се сваряват. Част от граха се оставя настрана. Останалите зеленчуци се пасират.

Желатинът се залива с 12 супени лъжици студена преварена вода и се оставя да набъбне. След това водата се излива, а желатинът се смесва с топлия, но не горещ бульон от варенето на зеленчуците, и се слага да кипне за секунди. Накрая се добавя лимоновият сок.

Сметаната се смесва с магданоза, добавя се зеленчуковата смес и желатинът, зеленчуковото пюре, нарязаната чушка и останалия грах. Добавя се сол и черен пипер и всичко се разбърква.

Шест формички за печене се намазват с масло, излива се мусът и се оставя да изстине 2 часа. Сервира се, като формичките се потопят за секунди в гореща вода и се обърнат върху чиния.

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: