ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Ребърца»Задушени телешки ребра в гърне

Задушени телешки ребра в гърне

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9274k7k3k6
Задушени телешки ребра в гърне
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
01/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
220 мин.
Порции
3
"Знаете с какво вървят тези задушени телешки ребра в гърне - да ви е сладко!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешките ребрата ги нарязваме на порции.

В купа си поставяме намачкания чесън на паста, розмарина и останалите продукти, написани по-горе.

Овкусяваме ребрата с подправките, поставяме ги в съд, покриваме с фолио и ги прибираме в хладилника за един часа.

В широк тиган поставяме зехтина за готвене и маслото и ги загряваме на среден огън.

След като е добре загрят, поставяме ребрата и ги запържваме много добре от всички страни.

След запържването, ги поставяме в гърнето.

Изсипваме виното, затваряме капака и поставяме във фурната на 200 °C.

Печем на тази температура за около 20 минути, след което намаляваме на 170 °C .

Печем телешките ребра за около 2 часа .

Вадим ребрата и ги поставяме в тавичка.

Отново връщаме във фурната и запичаме.

Знаете с какво вървят тези задушени телешки ребра в гърне - да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: