Начин на приготвяне
Телешките ребрата ги нарязваме на порции.
В купа си поставяме намачкания чесън на паста, розмарина и останалите продукти, написани по-горе.
Овкусяваме ребрата с подправките, поставяме ги в съд, покриваме с фолио и ги прибираме в хладилника за един часа.
В широк тиган поставяме зехтина за готвене и маслото и ги загряваме на среден огън.
След като е добре загрят, поставяме ребрата и ги запържваме много добре от всички страни.
След запържването, ги поставяме в гърнето.
Изсипваме виното, затваряме капака и поставяме във фурната на 200 °C.
Печем на тази температура за около 20 минути, след което намаляваме на 170 °C .
Печем телешките ребра за около 2 часа .
Вадим ребрата и ги поставяме в тавичка.
Отново връщаме във фурната и запичаме.
Знаете с какво вървят тези задушени телешки ребра в гърне - да ви е сладко!