ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Филе от лаврак във фолио

Филе от лаврак във фолио

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321164254
Филе от лаврак във фолио1 / 2
27/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Перфектната вечеря със сигурност включва това филе от лаврак"

Необходими Продукти

  • лаврак - 4 бр. филета
  • олио - 450 г , за намазване
  • лук - 2 бр. , тънко нарязан
  • чесън - 1 скилидка, счукан
  • каперси - 1 с.л.
  • домати - 6 бр., нарязани
  • маслини - 4 бр. черни (нарязани)
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса.

Отрежете парчетата от фолио за печене, достатъчно големи, за да могат с тях да се увият парчетата лаврак. След това намажете всяко едно от рибните филета с олиото и поръсете обилно със сол и черен пипер.

Поръсете с нарязания лук, чесъна, доматите, каперсите, маслините и лимоновата кора. Залейте с лимоновия сок и поръсете с червения пипер.

Завийте фолиото и печете филетата лаврак във фурната за около 15-20 минути. Отстранете фолиото и сервирайте рибата, поръсена с магданоз.подобни рецепти

подобни рецепти

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: