Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен лаврак на фурна

Печен лаврак на фурна

MarianeMariane
Джедай
202169
Печен лаврак на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Печеният лаврак си е истинска класика, но която смятаме днес да посветим обяда си"

Необходими продукти

  • лаврак - 4 бр. по около 400 г
  • сол
  • черен пипер
  • копър - 4 - 5 стръка
  • девесил - 3 - 4 стръкчета пресен
  • масло - за намазване
  • лимони - 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибите от вътрешностите и люспите. Изплакнете добре и подсушете с домакинска хартия. Направете с нож прорези върху горната страна, но без да стигате до костта. Овкусете със сол и черен пипер отвън и отвътре.

Подредете рибите в тава. Във всяка риба поставете по една малка бучка масло и резен лимон. Поставете масло и лимон върху рибите, поръсете отвън и отвътре със ситно нарязаните зелени подправки.

Налейте вода, така че да покрие дъното на тавата, покрийте с фолио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Отстранете фолиото и печете още 10 минути до зачервена коричка. Поднесете със свежа зелена салата или задушени зеленчуци.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: