Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Лаврак и ципура във фолио

Лаврак и ципура във фолио

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Лаврак и ципура във фолио
Снимка: Геновева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Направо с цяла бутилка бяло вино се сервира тази печена рибка"

Необходими продукти

  • лаврак - 1 бр. около 400 г
  • ципура - 1 бр. около 400 г
  • копър
  • сол
  • лимони - 2 бр.
  • черен пипер
  • девесил
  • соев сос
  • бяло вино - 100 мл
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лавракът и ципурата се почистват, измиват и осоляват за 1 час. След това се измиват. В продълговата тава поставяме алуминиево фолио, наливаме зехтин (около 2 с.л.) и слагаме рибите върху фолиото.

Рибите ги овкусяваме с черен пипер, сух девесил (ако имате пресен, нарежете от него), соев сос, изцеден сок от един лимон, бялото вино и поливаме със зехтин.

Режем другия лимон на резени, които пъхаме в коремчетата на лаврака и ципурата. Слагаме по един стрък копър върху рибите и завиваме с фолиото.

Печем за около 30 минути и после отваряме фолиото да се запече рибката отгоре. Консумираме с охладено бяло вино. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: