Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен лаврак с гарнитура

Печен лаврак с гарнитура

НикиНики
Новак
2358413k
Печен лаврак с гарнитура
Снимка: Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Печен лаврак с гарнитура - супер идея, ако ви се хапва рибка"

Необходими продукти

  • домати - 1 брой
  • лаврак - 2 броя
  • чушки - 2 броя
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • розмарин
  • соев сос
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и махнете перките. Направете малък разрез на гърба на всяка риба и пъхнете по една бучка масло.

Поръсете лавраците с черен пипер и сол, оставете ги да се мариноват в хладилник за един час.

Почистете и нарежете зеленчуците ги, прехвърлете ги в купа. Овкусете ги с розмарин, соев сос и лимонов сок. Разбъркайте и ги оставете за половин час в хладилника.

Сложете хартия за печене на плота, сипете половината от зеленчуците, отгоре сложете рибата и полейте със струйка зехтин. Така процедирайте и с другите зеленчуци и рибата.

Наредете в тава за печене.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете рибата около 20 минути, отвийте и увеличете градусите на 220. Печете още 10-тина минути.

Печеният лаврак с гарнитура е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: