Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Сом със сос Tартар

Сом със сос Tартар

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Сом със сос Tартар1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • сом - 1 бр.
  • олио - 80 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • майонеза - 125 г
  • лимони - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • маслини - 9 - 10 бр.
  • магданоз - 7 - 8 стръка
  • горчица - 2 ч.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • яйца - 3 бр. (сварени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се нарязва на парчета, измива се, осолява се и се оставя да престои половин час.

Овалва се в брашно и се пържи, след което се подрежда в голяма чиния и се поръсва с част от магданоза, нарязан на ситно.

Приготвя се сос Тартар от майонеза, сока на лимона, сока от лука, счукан чесън, черен пипер, ситно нарязан магданоз и горчица.

Всичко се разбърква много добре и с него се залива рибата. Украсява се с клонки от магданоз, половинки маслинки, кръгчета от твърдо сварени яйца.

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: