Кокосово мляко

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
428
374
18/12/2012
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 043
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се сварява заедно с кокосовото брашно и настъргания кокосов орех, варят се около 20 мин. на слаб огън.

Когато са готови се гарнират със сметана и се поръсват с кокосовите стърготини.

Кокосовото мляко се сервира топло.

Изискана стъклена ледарка с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Изискана стъклена ледарка с дръжки
9.34 лв.
Виж ››

Стилен елемент от аранжировката на масата - изискана стъклена ледарка с дръжки, която ще се погрижи питиетата винаги да са студени.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Maneva
Maneva
11.04.2013 09:13
"От кокос прави също и кокосово мляко. То се произвежда от ситно настърганата бяла ядка на ореха. Тя се накисва с хладка вода за 10-на минути, след което се изстисква с ръка през ситен гевгир. Остатъкът се кисне още веднъж и полученото второ кокосово мляко се използва за разреждане на първото - ако е необходимо. За един литър "първо" кокосово мляко са нужни 3-4 по-големи ореха."
0
0