Ярешко с картофи яхния

IvelinaIvelina
Новак
832972k
Ярешко с картофи яхния
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ярешка яхния с картофи и моркови е идеално ястие за вечеря в студените зимни вечери."

Необходими продукти

  • aгнешко месо - 800 г
  • картофи - 4
  • лук - 2 глави
  • магданоз на вкус
  • морков - 4 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • брашно - на вкус
  • зехтин - на вкус екстра върджин
  • зеленчуков бульон - на вкус
  • градински чай - на вкус
  • дафинови листа - 3 бр.
  • розмарин
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите тази рецепта, започнете с обелването на картофите, измийте ги под течаща вода и след това ги нарежете на филийки, след това отстранете краищата на морковите, измийте ги и ги нарежете на филийки, не много тънки.

В съд сложете брашното и набрашнете парчетата месо, след това в тенджера сложете 3 супени лъжици зехтин, ситно нарязания лук и запържете малко.

Добавете набрашненото нарязано месо, дафиновия лист, розмарина и салвията, запържете за 5 минути и след това добавете бялото вино, изчакайте да се изпари. Добавят се картофите и морковите, измития и наситнен магданоз.

Добавете зеленчуковия бульон и гответе поне 40 минути, подправете с малко сол, ако прецените. Не оставяйте агнешката яхния да се сгъсти прекомерно, може да добавите още бульон, ако е необходимо.

Препоръчително е да го хапнете веднага или най-много да го оставите за един ден в хладилника в херметически затворен съд и да го затоплите преди сервиране.

Сервирайте и се насладете на това ярешко.

Ярешка яхния с картофи и моркови е идеално ястие за вечеря в студените зимни вечери.

Приятен апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: