Ezine.bg»Рецепти»Риба»Гювеч»Мерлуза върху чесново канапе

Мерлуза върху чесново канапе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Мерлуза върху чесново канапе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • риба - 8 филета от мерлуза без кожа и кости
  • бекон - 120 гр. нарязан на налки парченца
  • гъби - печурки 1 консерва
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 200 мл.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • хляб - 12 филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В половината от посоченото количество зехтин запържваме лука, бекона, добре изцедените гъби и 2-3 нарязани на тънки кръгчета скилидки чесън (добавяйки в този ред).

В пръстен гювеч разполагаме посолените рибни филета, покриваме със запържената смес, добавяме виното и печем в умерена фурна до готовност.

В останалата мазнина запържваме филийките хляб и ги намазваме със сос Alioli - количеството на соса е по вкус.

В затоплени чинии подреждаме по подходящ начин филийките хляб, разполагаме върху тях рибните филета, бекон, гъби и заливаме с лъжица две от соса от печенето.

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка: