Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Крехко пилешко върху канапе от ориз със зеленчуци

Крехко пилешко върху канапе от ориз със зеленчуци

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Крехко пилешко върху канапе от ориз със зеленчуци
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Това определено е чиния, която бихме хапнали с удоволствие - има си крехко пилешко месо и канапе от ориз със зеленчуци"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • соев сос - 5 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • горчица - 1 - 2 с.л.
  • магданоз
  • За ориза
  • ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се обезкостяват (може да ги купите направо обезкостени) и се нарязват на жулиени. Прави се марината от соев сос, зехтин, лимонов сок и горчица и жулиените се оставят да престоят в нея за поне 2 часа.

След това се запържват заедно с една глава лук, нарязана на полумесеци.

Оризът се приготвя по следния начин:

Морковът се настъргва на ренде, лукът се нарязва на ситно, тиквичката - на парчета. Лукът и морковът се запържват, добавя се измитият ориз и се запържва, докато стане прозрачен.

Слага се тиквичката, подправките и ястието се прехвърля в тавичка. Наливат се 3 ч.ч. вода и се пече на 200 градуса до готовност (за около 40-50 минути).

Пилешкото месо се сервира върху канапе от ориз, поръсено с магданоз.

Крехкото пилешко върху канапе от ориз със зеленчуци е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: