Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Крехко пилешко върху канапе от ориз със зеленчуци

Крехко пилешко върху канапе от ориз със зеленчуци

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Крехко пилешко върху канапе от ориз със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Това определено е чиния, която бихме хапнали с удоволствие - има си крехко пилешко месо и канапе от ориз със зеленчуци"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • соев сос - 5 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • горчица - 1 - 2 с.л.
  • магданоз
  • За ориза
  • ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се обезкостяват (може да ги купите направо обезкостени) и се нарязват на жулиени. Прави се марината от соев сос, зехтин, лимонов сок и горчица и жулиените се оставят да престоят в нея за поне 2 часа.

След това се запържват заедно с една глава лук, нарязана на полумесеци.

Оризът се приготвя по следния начин:

Морковът се настъргва на ренде, лукът се нарязва на ситно, тиквичката - на парчета. Лукът и морковът се запържват, добавя се измитият ориз и се запържва, докато стане прозрачен.

Слага се тиквичката, подправките и ястието се прехвърля в тавичка. Наливат се 3 ч.ч. вода и се пече на 200 градуса до готовност (за около 40-50 минути).

Пилешкото месо се сервира върху канапе от ориз, поръсено с магданоз.

Крехкото пилешко върху канапе от ориз със зеленчуци е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: