Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се обезкостяват (може да ги купите направо обезкостени) и се нарязват на жулиени. Прави се марината от соев сос, зехтин, лимонов сок и горчица и жулиените се оставят да престоят в нея за поне 2 часа.
След това се запържват заедно с една глава лук, нарязана на полумесеци.
Оризът се приготвя по следния начин:
Морковът се настъргва на ренде, лукът се нарязва на ситно, тиквичката - на парчета. Лукът и морковът се запържват, добавя се измитият ориз и се запържва, докато стане прозрачен.
Слага се тиквичката, подправките и ястието се прехвърля в тавичка. Наливат се 3 ч.ч. вода и се пече на 200 градуса до готовност (за около 40-50 минути).
Пилешкото месо се сервира върху канапе от ориз, поръсено с магданоз.
Крехкото пилешко върху канапе от ориз със зеленчуци е много вкусно.