Пълнени чушки с ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
Пълнени чушки с ориз1 / 3
01/09/2008
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4-5
"Постни пълнени чушки с ориз, които ще се усладят на всички гладни!"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг.
  • ориз - 300 гр.
  • лук - 3 глави
  • мащерка - сушуна 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 щипка
  • брашно - 100 гр. за покриване
  • олио - 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и изтърбушват. Почистват се добре от семките.

Ориза се измива и се слага в тиган. Добавя се нарязания на ситно лук, мащерка, сол и червен пипер. Налива се 100 мл. мазнина и 150 мл. вода. Задушава се за 10 минути на котлон.

След готовност се напълват чушките и всяка една от тях се топва в брашно. Подреждат се в тава. Налива се вода 1 пръст под нивото на пиперките. Ястието се покрива с фолио за печене.

Пече се в умерена фурна на 200 градуса за около 50 минути. Десет минути преди изключване е добре да се махне фолиото за печене за да хванат леко коричка отгоре. Подреждат се в чиния по 2 или 3 като леко се обливат със сос образуван при печене.

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: