Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа с кюфтета

Зеленчукова супа с кюфтета

ЗориЗори
Новак
1715465k
Зеленчукова супа с кюфтета
Снимка: Зори
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Вкусна и загряваща супичка за студените зимни дни"

Необходими продукти

  • моркови - 2 броя
  • кайма - 600 грама (смес)
  • картофи - 4 броя
  • лук - 2 глави
  • яйца - 1 брой
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • праз - 1 стрък
  • чушки - 3 броя
  • целина - 1/2 ч.ч., нарязана на кубчета
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • телешки бульон - 1500 мл
  • джинджифил - 1/2 ч.л. на прах
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно едната глава лук и я смесете с каймата и яйцето. Овкусете с черен пипер, кимион и сол, след което оформете малки кюфтенца.

Загрейте олиото в дълбока тенджера и изпържете кюфтенцата. Извадете ги и в същата мазнина запържете последователно втората глава лук, праза, след това добавете нарязаните моркови, чушки, целина и накрая - картофите.

Сипете бульона и варете около 40 минути.

Гребнете малко то течността и разтворете в нея червения пипер с брашното.

Върнете на тънка струйка в супата, като бъркате непрекъснато. Пуснете вътре кюфтенцата и гответе още 10-тина минути.

Свалете от огъня и овкусете селската супа с черен пипер, джинджифил, кимион и сол.

При поднасяне гарнирайте с магданоз и ситно нарязани чеснови скилидки.

Зеленчуковата супа с кюфтета е много вкусна.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: