Начин на приготвяне
Нарежете на ситно едната глава лук и я смесете с каймата и яйцето. Овкусете с черен пипер, кимион и сол, след което оформете малки кюфтенца.
Загрейте олиото в дълбока тенджера и изпържете кюфтенцата. Извадете ги и в същата мазнина запържете последователно втората глава лук, праза, след това добавете нарязаните моркови, чушки, целина и накрая - картофите.
Сипете бульона и варете около 40 минути.
Гребнете малко то течността и разтворете в нея червения пипер с брашното.
Върнете на тънка струйка в супата, като бъркате непрекъснато. Пуснете вътре кюфтенцата и гответе още 10-тина минути.
Свалете от огъня и овкусете селската супа с черен пипер, джинджифил, кимион и сол.
При поднасяне гарнирайте с магданоз и ситно нарязани чеснови скилидки.
Зеленчуковата супа с кюфтета е много вкусна.