Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Задушено телешко с гъби и моркови

Задушено телешко с гъби и моркови

Петя ТосковаПетя Тоскова
Новак
1023287
Задушено телешко с гъби и моркови
Снимка: Петя Тоскова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Уникално вкусно е това телешко варено"

Необходими продукти

  • телешко месо - 700 грама
  • бира - 1 ч.ч.
  • картофи - 800 грама
  • гъби - 250 грама
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • моркови - 3 броя
  • зеленчуков бульон - 2 бр.
  • целина - 4 стебла
  • брашно - 2 с.л.
  • пипер - меланж
  • лук - 1 глава (кромид)
  • чубрица
  • магданоз
  • кориандър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа сипете брашното с пипера и малко сол. Нарежете телешкото и го оваляйте хубаво.

Загрейте олио в тенджера и запържете месото.

В друга тенджера запържете моркова, гъбите, целината, лука и едро нарязаните картофи. След 10-тина минути добавете доматеното пюре и разбъркайте.

Сипете бирата и бульоните, разтворени в 2 чаши топла вода. Когато сместа кипне, прибавете месото и овкусете с подправките.

Сложете капак и гответе телешкото задушено около час. Свалете капака и гответе още около 30-тина минути или до пълно омекване на месото.

Накрая поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.

Задушеното телешко с гъби и моркови е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: