Начин на приготвяне
Тази чушкчена манджа приготвям често, защото става бързо и е чудесна идея за бърз обяд или вечеря.
Ползвам стерилизирани печени чушки и белени домати, нарязани на дребно.
Нарежете двата вида лук и чесъна на дребно.
Загрейте олиото и задушете в него, първо, лука за няколко минути, докато стане прозрачен.
След това прибавете чушките, предварително нарязани на дребно и стрита лютива чушка.
Запържете и тях за кратко и добавете доматите и щипка захар.
Оставете ястието с чушки да къкри на котлона 10 минути, като разбърквате периодично.
След това добавете нарязан на ситно пресен босилек, чесъна, сол и черен пипер на вкус.
Гответе бабината манджа още 5 минути, колкото да се смесят ароматите.
Поднесете чушчената манджа поръсена с пресен магданоз и плочка сирене.
Добър апетит!