Начин на приготвяне
След като се оставят патладжаните в гевгир да се отцедят за час, се пържат. Квадратна форма за печене (20 см) се маже с масло. Жълтъците се разбиват с 1/2 ч.ч. захар, смесват се с 1/3 ч.ч. от брашното.
Бърка се добре. Добавя се 2 ч.ч. (500 мл) от прясното мляко и ваниловият екстракт. Слагат се на тих огън се бърка непрекъснато около 15 мин. След като се отстрани от огъня се добавят захаросаните портокалови кори.
Какаото, брашното и захарта се смесват, постепенно се добавя млякото на тих огън и се разбърква непрекъснато. Държи се на огъня около 10 мин. В чиния за сервиране се постила пласт от яйчения крем, покрива се с пласт от патладжани и пласт от шоколадов крем.
В същата последователност се редуват до изчерпване на количеството. Най-отгоре се завършва с покрит пласт от шоколадов крем. Преди поднасяне се изстудява 2 часа в хладилника.