Тирамису в чашки

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Тирамису в чашки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
"Перфектният десерт е като обяснение в любов - приготвен с желание и поднесен деликатно"

Необходими продукти

  • маскарпоне - 400 г
  • яйца - 4 броя
  • пудра захар - 120 г
  • коняк - 2 с.л. Амарето, ром
  • кафе - 250 мл силно еспресо
  • бишкоти - 1 опаковка
  • натурално какао - 2 ч.л.
  • шоколадов топинг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците с пудрата захар до побеляване и до получаване на гладък крем. Добавете Маскарпонето и внимателно разбъркайте с бъркалка или дървена лъжица.

Отделно разбийте белтъците на твърд сняг и ги объркайте към останалия крем. на твърд сняг.

В прясно свареното еспресо добавете коняка или рома. Пригответе си подходящи десертни купички, на дъното на които полейте с шоколадовия топинг.

Една по една потапяйте за кратко бишкотите в кафето и ги подреждайте на 1 ред в отделните чашки. Сложете слой крем, пак бишкоти и завършете с крем. Може да направите и само 1 ред бишкоти.

Сложете Тирамисуто в чашки да престои за 1 нощ в хладилник преди да поднесете. Преди да сервирате, поръсете обилно с какао, като го пресеете.

* Вместо бишкоти, може да използвате бисквити котешки езичета.

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: