Начин на приготвяне
Маята се смесва с топлото мляко, захарта и 1 с.л. брашно. Съдът се покрива, докато маята се активира и шупне.
След като маята шупне, се замесва тесто заедно с останалите продукти, като се отделя единият жълтък за намазване на домашната питка.
Тестото леко се намаслява, купата се завива се със стреч фолио и тестото се оставя, докато удвои обема си.
Разточва се на правоъгълна кора, която се намазва обилно с разтопеното масло.
Половината от разточената кора се нарязва на ленти, като сиренето се разпределя върху ненарязаната част.
Навива на руло и се прехвърля в тава със застлана със хартия за печене.
Оставя се да втаса в топла фурна. След като питката втаса, се намазва с разбития жълтък, малко мляко и олио и се поръсва със бял сусам.
Пече се около 30 - 40 минути в предварително загрята фурна на 160 °C. Проверява се с дървена клечка.
Щом питката с мая и сирене е готова, намазва се с малко масло и се покрива с кърпа за 10 минути, за да остане мека.
Добър апетит!