Хрупкава маринована херинга

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
09/06/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 809
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • херинга - 1 кг прясна или замразена
  • оцет - 125 мл винен
  • чесън - 4 скилидки
  • риган - 2 с.л. пресен
  • чушки - 1 бр. червена тайландска
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 75 гр.
  • олио - за пържене
  • риган - 1/4 ч.ч. листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате херингата, оцета, чесъна, ригана, чушките и черния пипер. Покрийте и оставете за поне 3 часа в хладилник.

Прецедете херингата и я подсушете. След това я смесете в купа с брашно и я подправете.

Загрявате олиото в голям тиган и запържвате листата риган, докато станат хрупкави и ги подсушете.

Запържвате и рибата, докато стане златиста. Подсушавате я върху хартия и сервирате с ригана.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар