Ezine.bg»Рецепти»Риба»Маринована риба»Хрупкава маринована херинга

Хрупкава маринована херинга

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Хрупкава маринована херинга2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • херинга - 1 кг прясна или замразена
  • оцет - 125 мл винен
  • чесън - 4 скилидки
  • риган - 2 с.л. пресен
  • чушки - 1 бр. червена тайландска
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 75 гр.
  • олио - за пържене
  • риган - 1/4 ч.ч. листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате херингата, оцета, чесъна, ригана, чушките и черния пипер. Покрийте и оставете за поне 3 часа в хладилник.

Прецедете херингата и я подсушете. След това я смесете в купа с брашно и я подправете.

Загрявате олиото в голям тиган и запържвате листата риган, докато станат хрупкави и ги подсушете.

Запържвате и рибата, докато стане златиста. Подсушавате я върху хартия и сервирате с ригана.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: