Италиански питки

26/11/2011
Алисия
отАлисияНовак
"Опитахме тези питки и единственото, което можем да кажем за тях е - Мамама миа, великолепни са "
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции10 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 721
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 450 гр. царевично или оризово
  • мая - суха 7 гр.
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • вода - топла 300 мл.
  • брашно - царевично или оризово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива заедно със захарта в топлата вода. Покрива се и се изчаква около 5 - 10 минути до образуването на мехурчета.

Пресятото брашно се прибавя на етапи. Омесва се еластично тесто, като накрая се добавя олиото и солта (10 - 15 минути).

Тестото се поставя в намаслена купа и се покрива. Оставя се да втаса на топло място за 40 минути или докато не увеличи обема си два пъти.

Тестото се разделя на 10 части по 80 гр. и се оформя във вид на питки.

Така оформените питки се поставят в застлана с хартия за печене тава. Поръсват се по желание с царевично или оризово брашно и се покриват. "Почиват" около 30 минути.

Пекат се в предварително загрята фурна на 230 С за 5 - 6 минути. След което фурната се намалява до 200 С и се пекат още 10 минути до златист цвят.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 7
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Анастасия
Анастасия
04.06.2013 17:06
Пълна глупост!!!!!!Само си изхабих продуктите!!Хляб САМО от царевично брашно-НЕ СТАВА!!!!!!!!!!!Първо изпробвайте-след това публикувайте рецептите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв