Начин на приготвяне
В пластмасова купа слагаме сухата мая, меда и топлата вода, оставяме за около 10 минути да се активизира маята.
След това прибавяме зехтина, малко сол и започваме да добавяме брашното малко по малко. Омесваме средно твърдо тесто, увиваме го с фолио и го оставяме да втаса за 30 минути.
След като втаса, разделяме тестото на около 25-30 парчета и преминаваме към оформянето на гризини (формата, дължината и дебелината зависят от вас).
След като вече сте оформили гризините, потопете готварска четка в зехтин и намажете всички гризини и ги поръсете според предпочитанията си, може да използвате сусам, ким, босилек или друга подправка.
Гризините се пекат в предварително загрята фурна на 375 градуса за около 25 минути (трябва да получат хубав златист загар).