Ezine.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Италиански гризини

Италиански гризини

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Италиански гризини
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
15
"Винаги гледаме да имаме подръка от тези гризини, защото просто ги обожаваме, а и се приготвят толкова лесно"

Необходими продукти

  • брашно - 450 грама
  • мая/суха - 1 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • вода - 200 мл топла
  • зехтин - 60 мл
  • сол
  • За поръсване
  • сусам
  • ким - или босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В пластмасова купа слагаме сухата мая, меда и топлата вода, оставяме за около 10 минути да се активизира маята.

След това прибавяме зехтина, малко сол и започваме да добавяме брашното малко по малко. Омесваме средно твърдо тесто, увиваме го с фолио и го оставяме да втаса за 30 минути.

След като втаса, разделяме тестото на около 25-30 парчета и преминаваме към оформянето на гризини (формата, дължината и дебелината зависят от вас).

След като вече сте оформили гризините, потопете готварска четка в зехтин и намажете всички гризини и ги поръсете според предпочитанията си, може да използвате сусам, ким, босилек или друга подправка.

Гризините се пекат в предварително загрята фурна на 375 градуса за около 25 минути (трябва да получат хубав златист загар).

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: