Ezine.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Нахутени гризини с пармезан и чесън

Нахутени гризини с пармезан и чесън

Нахутени гризини с пармезан и чесън
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Няма да може да спрете да си хапвате от тези нахутени гризини"

Необходими продукти

  • яйца - 1 брой
  • нахутено брашно - 85 грама
  • крема сирене - 60 грама
  • бакпулвер - 1/2 к.л.
  • моцарела - 170 грама настъргана
  • чесън на прах - 1 к.л.
  • за намазване
  • масло - 15 грама
  • магданоз - 1 щ.
  • сусам
  • чесън на прах - 1 к.л
  • пармезан - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си купа, подходяща за микровълнова. Сипете в нея брашното, крема сиренето, бакпулвера, чесъна и кашкавала.

Разбъркайте с лъжица и сложете купата в микровълновата на максимална мощност за 1 минутка.

Извадете купата и чукнете вътре яйцето. Разбъркайте до получаване на лепкава смес.

Отделно разтопете масло и го смесете с чесъна и магданоза.

Намазнете ръцете си леко и прехвърлете тестото в тава с хартия за печене. Оформете на правоъгълник и нарежете на ленти.

Намажете ги с ароматното масло и поръсете с пармезан и сусам.

Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете гризините до хубав златист цвят.

Нахутените гризини с пармезан и чесън са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: