Тракийски сърми

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
08/10/2007
"Вкусни сарми, приготвени не със зелеви или лозови листа, а с кори - опитайте и ще ви харесат "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 488
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният лук се задушава в 3/4 от мазнината и 1 л. вода. Добавяме каймата и се задушава, докато водата се изпари. Добавят се нарязаните домати, червен и черен пипер, чубрица и сол на вкус.

Размразените кори се нарязват на 6-8 парчета. Част от плънката се поставя върху всяко парче кора и се навива на руло като сарми, които се нареждат в предварително намазана с мазнина тава. Отгоре се намазват с яйце.

Пече се в загрята фурна при 150 - 180 градуса до зачервяване.

При изваждане се поръсват с вода и се покриват с капак или кърпа за да се задушат.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта с:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ирена Христова
Сготвих ги. Изядоха се за отрицателно време. Лесни за готвене и много вкусни. Използвах обикновени кори за баница, но въпреки това станаха много сполучливи.
0
0
К К
К К
15.05.2016 01:51
Страхотни са!
0
0