Памук милинки

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Памук милинки
Снимка: Росица Петрова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Поднесете тези вкусни памук милинки топли с чаша айрян и всички вкъщи ще ви боготворят"

Необходими продукти

  • брашно - 450 г
  • вода - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 100 мл
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • заливка
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сирене - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете водата, млякото и олиото.

Пресейте брашното и добавете към него солта и маята, след което разбъркайте.

Започнете да добавете от течните съставки и замесете меко тесто.

Поставете тестото в купа и го покрийте с кърпа. Оставете го да втаса за 40 минути.

Намажете тава с малко олио или масло.

От тестото късайте късове с размер на голям орех, които оформете на топчета.

Наредете ги в тавата на малко разстояние едно от друго.

Оставете отново да втасат а през това време си пригответе заливката за ретро милинките.

Разтопете маслото и прибавете към него натрошено сирене, киселото мляко и 1 яйце. Разбъркайте и разпределете тази смес върху милинките с помощта на лъжица.

По желание може да поръсите със сусам и маково семе.

Загрейте фурната и сложете милинките да се пекат на 180°С с вентилатор за 30-35 минути, до златист загар.

Поднесете тези вкусни памук милинки топли с чаша айрян.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: