Начин на приготвяне
Затоплете водата, млякото и олиото.
Пресейте брашното и добавете към него солта и маята, след което разбъркайте.
Започнете да добавете от течните съставки и замесете меко тесто.
Поставете тестото в купа и го покрийте с кърпа. Оставете го да втаса за 40 минути.
Намажете тава с малко олио или масло.
От тестото късайте късове с размер на голям орех, които оформете на топчета.
Наредете ги в тавата на малко разстояние едно от друго.
Оставете отново да втасат а през това време си пригответе заливката за ретро милинките.
Разтопете маслото и прибавете към него натрошено сирене, киселото мляко и 1 яйце. Разбъркайте и разпределете тази смес върху милинките с помощта на лъжица.
По желание може да поръсите със сусам и маково семе.
Загрейте фурната и сложете милинките да се пекат на 180°С с вентилатор за 30-35 минути, до златист загар.
Поднесете тези вкусни памук милинки топли с чаша айрян.