Начин на приготвяне
Разтворете маята в леко затоплено прясно мляко. Прибавете захарта, малко от брашното и разбъркайте. Покрийте съда и оставете да престои 10 минути, докато на повърхността се образуват малки балончета.
В друг съд пресейте брашното и прибавете солта. Разбъркайте и направете кладенче.
Добавете сместа с маята, олиото и едно яйце, предварително разбито, както и настъргания пармезан.
Замесете меко и нелепнещо тесто, което намажете с малко олио и поставете в купа да втаса, докато удвои обема си.
През това време си приготвите ароматното масло. Пресовайте скилидките чесън.
Разтопете маслото и добавете към него всички подправки и чесъна. Оставете на котлона за минута. След това махнете, за да се охлади.
От готовото тесто късайте късове с големина на голям орех и ги потапяйте в маслото.
Наредете хапките в тава с диаметър 26-28 см и след това поръсете с пармезан.
Оставете милинките повторно да втасат за още 20-30 минути.
Сложете да се пекат на 180 градуса за около 25-30 минути, до хубав златист загар.
Изключително ароматни милинки с пармезан.