Начин на приготвяне
Затоплете малко прясно мляко и разтворете маята заедно със захарта.
Пресейте брашното и го сипете в тавата. В средата направете кладенче и добавете 2-те яйца и 1 белтък. Сипете олиото и шупналата мая. Постепенно замесете меко тесто и го оставете да втаса на топло, за да удвои обема си.
Размесете пак втасалото тесто, след което го разделете на 6 части - равни.
Вземете една топка и я разточете на кръг, който е с диаметъра на тавата за печене.
Застелете хартия за печене в тавата и сложете разточената кора. Намажете я с предварително разтопената свинска мас, която сте смесили с олиото, поръсете със сирене.
Разточете втората топка и я сложете върху първата. Отново намажете с мазнина, поръсете със сирене. Процедирайте така до изчерпване на продуктите, като последната трябва да намажете само с мазнина.
Нарежете тутманика на равни квадратчета. Разбийте отделения жълтък с малко прясно мляко и намажете отгоре. Поръсете със сусам и сложете тутманика да втаса на топло за още половин час.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете тутманика на до готовност.
Слоестата пита-тутманик е много вкусна.