Боб в гювече

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
29/06/2008
"Колко често се сещате да приготвите боб в гювече?"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 864
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият от предната вечер фасул се залива със студена вода и се вари на умерен огън до омекване.

Ситно нарязаният лук се задушава в мазнина и малко вода. Прибавят се един ситно нарязан домати, червеният пипер и пиперките, нарязани на ивици.

Свареният и отцеден фасул се изсипва в пръстен гювеч. Отгоре се нареждат задушените заедно с лука пиперки и се добавят резенчета пресен домат. Поръсва се със ситно нарязаните магданоз и джоджен, посолява се, долива се малко вода и се запича на фурна.

Керамична касерола с дръжки 16см
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 6
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ирина иванова
ирина иванова
23.07.2010 11:11
От както имам гювеч,май само в него готвя, всичко става по-хубаво.
0
0
iiiii
iiiii
09.08.2009 15:55
Браво. Яко е.
0
0