ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Кисел чесън с джанки

Кисел чесън с джанки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
1545062k102
Кисел чесън с джанки
Снимка: Албена Асенова
22/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Ох, с една разядка с патладжан, нашенско сирене и студена ракия Нищо повече не ни трябва"

Необходими Продукти

  • млечен чесън - 2 кг
  • зелени джанки - 2 шепи
  • копър - 1 връзка
  • вода - 1 л
  • сол - 50 г
  • захар - 50 г
  • оцет - 140 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се разделя на скилидки и обелва от грубата люспа. Слага се в съд и се залива с вода, като така престоява осем часа.

След това се нарежда в чисти буркани.

Между скилидките чесън се слага от измитите джанки и стръкчета копър.

В тенджера се заварява водата заедно със солта, захарта и оцета.

С горещата марината се залива чесънът в бурканите.

Поставят се капачките и бурканите с кисел чесън с джанки се обръщат.

Оставят се така, докато изстинат.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: