Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Раци с бяло вино

Раци с бяло вино

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
103614
Раци с бяло вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • раци - 300 г с черупки
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • керевиз
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • желатин - 7 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете измитите раци. Смесете бялото вино с малко вода и добавете подправките.

Поставете на слаб огън за 20 минути. Добавете свареното месо от раци и оставете да се задуши още 15 минути.

Пригответе желатина според указанието на опаковката. Когато се поохлади, намокрете с него стените на стъклени чаши (или друг съд).

След това изсипете сместа с раците. Поставете чашите в хладилника, докато съдържанието в тях се желира.

За да отделите желето от стените на съда, го потопете бързо в топла вода и го обърнете.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: