Празнична торта за Великден

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1253932k109
Празнична торта за Великден
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 3
20/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете белтъците в купа, добавете солта и разбийте за кратко. Наведнъж сипете в купата захарта и продължете разбиването с миксер до получаването на гъст крем.

На лист хартия за печене очертайте кръг, който е с диаметър 23 см. Сипете в средата белтъчната смес, внимателно разнесете в очертанията на кръга.

Оформете кладенче в средата.

Загрейте фурната на 100 градуса и изпечете белтъчния блат за 90 минути. Изключете и оставете блата вътре, докато се охлади фурната.

Сипете в тенджерка сметаната и пуснете вътре начупения шоколад. Разтопете на водна баня до гладка смес.

Прехвърлете блата на подходящ поднос за сервиране. С лъжица гребнете от охладения течен шоколад и полейте по борда на целувчения блат.

Разбийте 200 мл сметана и сипете в средата на тортата.

Украсете целувчената торта с ягоди, потопени в шоколад, както и цветни яйчица.

Празничната торта за Великден е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: