Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с гъби и моркови

Пилешко с гъби и моркови

Даниела РусеваДаниела Русева
Новак
46112950
Пилешко с гъби и моркови
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Опитайте това пилешко с гъби и моркови"

Необходими продукти

  • пилешко филе - 500 грама
  • печурки - 250 грама едри
  • моркови - 2 брoя
  • лапад - 10 листа
  • домати - 2 броя
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • зелен лук - 1 връзка
  • зелен чесън - 1 стрък
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • черен пипер - 1 - 2 щ.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • девесил - 2 стръка
  • джоджен - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на късчета пилешкото филе.

Загрейте малко олио в тиган и запържете пилешкото с малко вода. Когато течността се изпари, поръсете с червен пипер, разбъркайте и прехвърлете в чиния.

В същата мазнина запържете за кратко нарязаните моркови.

Добавете гъбите, а малко след тях сипете нарязаните чесън и лук.

След кратко готвене добавете нарязания лапад и доматите на кубчета. Сипете малко вода, овкусете с подправките и гответе до омекване на зеленчуците.

Накрая върнете пилето и след няколко минути свалете от огъня.

Пилешкото с гъби и моркови е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: