Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Моркови с пармезан

Моркови с пармезан

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Моркови с пармезан1 / 2
15/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • моркови - 500 гр.
  • шунка - варена 120 гр. нарязана на ситно
  • масло - 120 гр.
  • сол
  • яйца - 2 бр.
  • заквасена сметана - 1/4 ч.ч.
  • пармезан - 1/4 ч.ч. настърган /пармиджано/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистените моркови се варят във вряща вода за не повече от 4 минути. Отцеждат се и се нарязват на кръгчета.

Маслото се загрява в тиган на среден огън, добавят се морковите, посоляват се и се задушават около 1-2 минути. След това се прехвърлят в йенска тавичка.

Яйцата със сметаната, пармезанът /пармиджано/ и нарязана на ситно шунка се разбиват добре. Сместа се изсипват върху морковите.

Пекат се в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 20 минути.

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Катя
Катя
Да, възможно е!
24.06.2013 23:51
Mama
Mama
Малко сложно ми идва с това варене,пържене и печене.Знам че става по вкусно но не е здравословно.Възможно ли е просто да се метнат във фурната със заливката?
28.05.2013 14:13